Omenirea, în fața unui „uragan de categoria 5”

Omenirea, în fața unui „uragan de categoria 5”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Într-un discurs fără menajamente în faţa liderilor politici şi economici ai planetei, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat miercuri la Davos că omenirea "priveşte în ochiul unui uragan de categoria 5", relatează dpa.

De pe prima scenă a Forumului Economic Mondial, Guterres a oferit o evaluare usturătoare a "stării deplorabile a lumii noastre". "Lumea noastră este lovită de o furtună perfectă pe mai multe fronturi", a spus el, enumerând ameninţările: recesiunea globală, războiul din Ucraina, inegalităţile în creştere, criza costului vieţii, care evoluează rapid, nivelul ridicat al datoriilor ţărilor vulnerabile şi sechelele pandemiei de coronavirus.

Secretarul general al ONU a susţinut că "suntem pe cale să pierdem bătălia" cu încălzirea globală şi că în fiecare săptămână are loc "o nouă oroare climatică". El a arătat că angajamentul de limitare a creşterii temperaturilor pe planetă la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale "se spulberă", iar clima se îndreaptă către o încălzire cu 2,8 grade.

Citit 536 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2023 17:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.