Președintele Joe Biden, în pierdere de popularitate

Președintele Joe Biden, în pierdere de popularitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Statele Unite

Rata de aprobare de către americani a prestaţiei preşedintelui democrat Joe Biden este de 40 la sută, aproape de minimul mandatului început în 2021, arată un sondaj de opinie Reuters/Ipsos, ale cărui rezultate au fost publicate joi.

În urmă cu o lună, un sondaj similar consemna 39 la sută opinii favorabile despre liderul de la Casa Albă. Reuters menţionează şi contextul lipsei de popularitate a preşedintelui: criticile republicanilor privind documentele secrete găsite în ultimele luni în locuinţa acestuia din statul Delaware.

Biden a început anul într-o situaţie bună, după rezultatele neaşteptat de bune obţinute de democraţi la alegerile pentru Congresul SUA de la jumătatea mandatului prezidenţial şi după ce s-a confirmat că inflaţia este în scădere. Republicanii păreau dezorientaţi, având nevoie de câteva zile pentru a desemna un nou preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

Cel mai recent sondaj sugerează însă că publicul american nu şi-a schimbat semnificativ opinia despre preşedintele în vârstă de 80 de ani, care se pregăteşte să candideze din nou în 2024. Surse ale agenţiei Reuters afirmă că el şi-ar putea anunţa oficial intenţia chiar luna viitoare, după discursul despre starea naţiunii din 7 februarie.

Mandatul lui Biden, început în toiul epidemiei de COVID-19, a fost marcat de sechelele economice ale crizei sanitare mondiale, inclusiv o inflaţie în creştere rapidă. În mai şi iunie anul trecut, rata de aprobare a performanţelor sale scăzuse chiar la 36 la sută.

Citit 348 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2023 17:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.