Austria împiedică, în continuare, extinderea Spațiului Schengen

Austria împiedică, în continuare, extinderea Spațiului Schengen
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, nu s-a răzgândit după ce a fost în vizită în Bulgaria: tot nu este de acord cu primirea acesteia și a României în Schengen.

Cancelarul Austriei și președintele Bulgariei au survolat, luni, cu elicopterul frontiera bulgaro-turcă. Karl Nehammer a putut astfel să vadă mai bine gardul de graniță. Concluzia a fost că este nevoie de un gard nou și că va cere bani europeni pentru acesta. El vrea să ceară Uniunii Europene două miliarde de euro, bani cu care Bulgaria să refacă gardul de la frontiera sa cu Turcia. ”Aici este păzită frontiera bulgaro-turcă, dar, de fapt, este păzită și frontiera Austriei. Vizita mea de astăzi a avut ca scop să arate Comisiei Europene cât de dificilă este aici paza frontierei europene”, a spus Nehammer.

Gardul dintre Bulgaria și Turcia a fost construit în 2015. Cancelarul austriac spune că nu mai este util, pentru că foarte mulți dintre imigranți reușesc să îl escaladeze, să sape pe sub el și chiar să îl taie. Karl Nehammer a lăudat, totuși, eforturile Bulgariei de protejare a frontierei, dar a spus că această vizită nu îl face să-și schimbe părerea.

Atitudinea cancelarului austriac l-a iritat pe președintele bulgar. „Faptul că Schengen nu funcționează deplin în Europa Centrală și că între țările din regiune au fost introduse controale nu înseamnă că Bulgaria și România ar trebui să rămână în afara Schengen”, a spus Rumen Radev.

În primele 11 luni din 2022, în Bulgaria au fost opriți 11.000 de migranți ilegali.

Citit 389 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 15:51

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Spațiul Schengen român-bulgar-grec.
    Marți, 24 Ianuarie 2023 17:41
    109.166.133.***
    Cancelarul Austriei, nu mai bine ar pune un gard la frontiera țări sale ? A r fi mai practic și mai ieftin pentru UE, gardul fiind pus de austrieci, să se izoleze ca într-o grădină ZOO. Mai bine am face pentru noi, bulgari și greci, un Spațiu Schengen de liberă trecere între frontierele noastre. Și de ce nu, mai târziu, în spațiul nou creat român-bulgar-grec, să intre și Turcia, astfel am face un nou spațiu economic și de securitate și s-ar putea să se armonizeze relațiile turco-grec, într-o nouă situație economică și comercială prosperă. Oricum, au trecut 33 de ani cu UE și nimic nu s-a schimbat, pardon, s-a schimbat în rău cu tot cu PNRR-ul aruncat peste gard.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.