Val de demisii în Ucraina, în urma unui scandal de corupție

Val de demisii în Ucraina, în urma unui scandal de corupție
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mulţi înalţi responsabili ucraineni şi-au anunţat marţi demisia, în urma unei afaceri de corupţie presupuse legate de aprovizionarea armatei la preţuri umflate, fiind primul scandal şi remaniere de această amploare de la începutul invaziei ruse, relatează France Presse.

Printre oficialii care au demisionat şi ale căror plecări au fost imediat acceptate se numără viceministrul Apărării, Viaceslav Şapovalov, care era responsabil de sprijinul logistic al forţelor armate, șeful adjunct al administrației prezidențiale, Kirilo Timoșenko, şi procurorul general adjunct, Oleksi Simonenko.

"Chiar dacă aceste acuzaţii sunt nefondate", plecarea lui Şapovalov "va face posibilă păstrarea încrederii societăţii şi a partenerilor internaţionali, precum şi asigurarea obiectivităţii" anchetei, a asigurat Ministerul Apărării de la Kiev, într-un comunicat.

Anunţurile vin după ce autorităţile au demis un viceministru al Infrastructurii ucrainene, Vassil Lozinski, suspectat că a primit mită de 400.000 de dolari pentru "a facilita" achiziţionarea de generatoare la preţuri umflate, în timp ce ţara se confruntă cu întreruperi masive de electricitate în urma loviturilor Rusiei împotriva infrastructurii energetice.

Citit 703 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 17:48

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Zile dl Geo...
    Marți, 24 Ianuarie 2023 19:24
    108.245.201.***
    Pe langa acest scandal adaugam si delapidarea a cel putin 55 mil dolari -scam -facut cu proviziile primite din occident si destinate armatei ucrainiene ...(vezi evz) . In acelasi timp in Ucraina se afla o duzina de experti pe care SUA i-a trimis sa verifice statutul armelor trimise - se pare ca destule au fost vandute pe piata neagra ( conform serviciilor de inteligenta americane)
    Multe bube rele in c---l Ucrainei mele .
    Zelinski
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.