Mașinile Tesla, ajunse din urmă de producătorii chinezi

Mașinile Tesla, ajunse din urmă de producătorii chinezi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cel mai mare competitor al Tesla va fi probabil o companie chineză, a declarat directorul general al producătorului de vehicule electrice, Elon Musk, după publicarea rezultatelor financiare, transmite Bloomberg. Întrebat de companiile auto din China, Musk a răspuns: "Ei lucrează cel mai mult şi în cel mai inteligent mod", fiind cei mai competitivi din lume. "Dacă ar fi să ghicesc, cel mai probabil o firmă din China va fi a doua după Tesla", a previzionat Musk.

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China este BYD Co, care a vândut mai multe modele decât Tesla în 2022, dacă sunt incluse atât vehiculele exclusiv electrice, cât şi cele hibride plug-in. Musk a reafirmat că piaţa cea mai competitivă este China.

În 2022, Tesla a produs peste 710.000 de vehicule electrice în China, aproximativ 52 la sută din producţia sa globală, chiar dacă au fost perturbări din cauza restricţiilor impuse de autorităţile de la Beijing. Bloomberg se aşteaptă ca vânzările Tesla să crească cu până la 40 la sută în 2023 şi Model Y să fie cel mai bine vândut vehicul electric pe plan mondial.

Citit 462 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 17:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.