Turcia a declarat stare de urgență în provinciile afectate de cutremure

Turcia a declarat stare de urgență în provinciile afectate de cutremure
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi stare de urgenţă în zece provincii afectate de cutremurele care au lovit luni sudul şi sud-estul Turciei, relatează AFP şi Reuters. "Am decis să declarăm stare de urgenţă pentru a permite desfăşurarea rapidă a operaţiunilor de intervenţie", a declarat şeful statului, precizând că această măsură este valabilă timp de trei luni.

Într-un discurs, preşedintele Erdogan a spus că 70 de ţări şi-au oferit ajutorul în operaţiunile de căutare şi salvare şi că Turcia intenţionează să deschidă hotelurile din Antalya pentru a-i găzdui temporar pe cei afectaţi de cutremure.

Peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de puternicele cutremure de pământ cu magnitudinea 7,7, respectiv, 7,6, care au lovit luni regiunea de frontieră turco-siriană, potrivit estimărilor Guvernului de la Ankara, informează DPA. "Acest cutremur i-a afectat în mod direct pe 13,5 milioane dintre cetăţenii noştri", a declarat la rândul său ministrul turc pentru urbanism, Murat Kurum. Operaţiunile de salvare continuă, a precizat el.

Unele drumuri sunt în continuare inaccesibile şi se lucrează în prezent pentru ca ele să devină din nou practicabile. În unele regiuni nu există apă curentă, însă se depun eforturi pentru a repara pagubele cât mai repede posibil şi pentru ca oamenilor să le fie furnizată apă potabilă, a detaliat ministrul turc.

Cutremurele care au lovit luni Turcia şi Siria au provocat moartea a peste 5.000 de persoane, potrivit noilor bilanţuri publicate marţi, în timp ce echipele de salvare încearcă în continuare să scoată supravieţuitori de sub dărâmături, notează AFP.

Citit 400 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.