Cel puțin opt morți și 13 răniți, într-un nou atac armat în Serbia

Cel puțin opt morți și 13 răniți, într-un nou atac armat în Serbia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 13 au fost rănite, într-un atac armat care a avut loc în orașul sârb Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, a anunțat presa locală, transmit Reuters și AFP, preluate de Hotnews. Incidentul armat a avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce un băiat de 13 ani a împușcat mortal nouă persoane și a rănit șapte, la o școală din Belgrad.

Potrivit presei locale, după o ceartă petrecută noaptea târziu în curtea unei școli de lângă Mladenovac, suspectul s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra oamenilor, dintr-o mașină în mișcare. Ministrul de interne sârb Bratislav Gasic a descris atacul drept un „act terorist”, fără a oferi mai multe detalii.

Aproximativ 600 de polițiști sârbi, inclusiv Unitatea Specială Antiteroristă și Jandarmeria, au lansat o acțiune de căutare, pentru un suspect în vârstă de 21 de ani, identificat de publicațiile locale drept Uroš Blažić. Un elicopter, drone și mai multe patrule de poliție îl căutau, de asemenea, pe suspect printre dealurile și pădurile din jurul localității Dubona.

Serbia începe vineri trei zile de doliu oficial, după ce miercuri a avut loc primul atac armat în masă într-o școală. Atacatorul, un băiat de 13 ani, a folosit două pistoale ale tatălui său pentru a ucide opt elevi și un agent de securitate, la o școală din capitala Belgrad. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, băiatul a tras 57 de focuri de armă. Kosta Kecmanović, născut la 30 iulie 2009, este considerat cel mai sângeros criminal minor din istoria lumii. Din cauza vârstei sale, băiatul nu poate fi urmărit penal şi va fi plasat într-o instituție psihiatrică.

Citit 1045 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 10:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.