Nicolas Sarkozy, verdict umilitor în instanță

Nicolas Sarkozy, verdict umilitor în instanță
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a pierdut miercuri în apel în privinţa unei condamnări din 2021 într-un dosar pentru corupţie şi trafic de influenţă, în faţa Curţii de Apel din Paris, care a menţinut sentinţa de trei ani de închisoare, dintre care un an pentru corupţie şi trafic de influenţă, o sancţiune fără precedent pentru un fost preşedinte francez, potrivit Reuters şi AFP.

Instanţa a precizat că doi ani din această pedeapsă erau suspendaţi, iar pentru anul rămas Sarkozy va trebui să poarte o brăţară electronică în loc să meargă la închisoare. Curtea de Apel a pronunţat, de asemenea, o interdicţie de trei ani asupra drepturilor civile ale lui Nicolas Sarkozy.

În 2021, un tribunal de primă instanţă l-a găsit vinovat pe Sarkozy de tentativă de mituire a unui judecător după încetarea atribuţiilor de preşedinte şi de trafic de influenţă în schimbul unor informaţii confidenţiale despre o anchetă privind finanţarea campaniei sale din 2007.

Sarkozy, în vârstă de 68 de ani, care a exercitat un mandat de preşedinte al Franţei între 2007 şi 2012, a negat în mod constant orice fel de ilegalitate.

Citit 436 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 17:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.