Dreapta ar fi câștigat alegerile legislative din Spania

Dreapta ar fi câștigat alegerile legislative din Spania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform celor mai recente sondaje de opinie, dreapta ar fi câștigat alegerile parlamentare anticipate din Spania. Partidul Poporului (PP), condus de galicianul Alberto Núñez Feijóo (foto) ar fi obținut între 145 și 150 de fotolii în Congresul Deputaților, camera inferioară a Legislativului iberic și împreună cu aliații săi de extremă dreaptă din Vox, ar putea deține majoritatea, conform televiziunii publice RTVE, citată de cotidianul El Pais. Liderul Vox, bascul Santiago Abascal, se înconjoară de simboluri spaniole, purtând cămăşi de designer care glorifică luptele cu tauri şi oferă evantaie cu marca Vox participanţilor la mitinguri.

La rândul său, grupul privat Mediaset a publicat la scurt timp după ce votul pe continent s-a încheiat la ora locală 20,00, pe baza a 10.000 de intenții de vot colectate pe parcursul campaniei electorale până sâmbătă, că PP va câștiga 150 de locuri, iar Vox 31. Coaliția de stânga, condusă de socialiștii premierului Pedro Sanchez, ar urma să obțină un total de 149 de locuri în camera inferioară, una cu 350 de locuri, arată hotnews.ro.

Pedro Sanchez a anunțat, pe 29 mai, convocarea de alegeri anticipate după ce partidul său, aliat cu formațiunea Podemos, a fost învins în alegerile regionale și municipale, însă spaniolii au fost destul de iritați de programarea acestui scrutin în perioadă de vacanțe și în plină caniculă. La ora locală 18,00, participarea la vot se situa la o medie de 55 la sută.

Citit 375 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2023 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.