Trei morți, după un atac bazat pe ură rasială

Trei morți, după un atac bazat pe ură rasială
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un atacator care a deschis focul şi a ucis sâmbătă trei persoane de culoare într-un magazin din Jacksonville, Florida, înainte de a se sinucide, a fost motivat de "ură" rasială, a anunţat şeriful local, citat de AFP. "El a vizat un anumit grup, iar acesta a fost cel al persoanelor de culoare", a declarat şeriful T.K. Waters, într-o conferinţă de presă, precizând că motivul rasial a fost "foarte clar". Biletele lăsate de atacator, care avea 20 de ani şi era alb, au detaliat "ideologia sa respingătoare de ură", potrivit lui Waters, relatează news.ro.

Atacatorul, care purta o vestă şi era înarmat cu o puşcă de asalt şi un pistol, a deschis focul într-un magazin "Dollar General", a precizat şeriful, explicând că doi bărbaţi şi o femeie au fost ucişi.

FBI va investiga incidentul ca fiind o crimă motivată de ură, a declarat agentul Sherri Onks.

În Statele Unite, numărul armelor individuale este mai mare decât cel al locuitorilor, în principal din cauza uşurinţei cu care americanii au acces la ele. Un adult din trei deţine cel puţin o armă, iar aproape un adult din doi locuieşte într-o casă cu o armă.

Consecinţa acestei proliferări este o rată foarte ridicată a deceselor cauzate de arme de foc, fără egal în alte ţări dezvoltate.

Citit 541 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 16:48

1 comentariu

  • postat de De râsul, plânsul
    Duminică, 27 August 2023 17:46
    109.166.128.***
    Din telenovela, ce mai face românul în timpul liber. Uzi tată, are și fractură în urma mușcături tigrului....de groază. Dacă omul nu a avut la el să-i dea ceva de mâncare, milos cum era, i-a dat un picior, așa, de aperitiv, să guste și el, tigrul.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.