Kievul cere mai multă fermitate NATO și României în „chestiunea” dronelor

Kievul cere mai multă fermitate NATO și României în „chestiunea” dronelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a explicat vineri că Ucraina nu se aşteaptă ca NATO să declare război Moscovei pentru că o dronă militară rusă a căzut luni pe teritoriul României, ţară membră a NATO, dar a cerut mai multă fermitate pentru a evita repetarea unor situaţii similare, transmite EFE. "Poate că ar merita să puncteze mai ferm că este inadmisibil să se încalce spaţiul lor aerian?", a scris Podoliak pe contul său de pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter).

Consilierul preşedinţiei ucrainene a sugerat o posibilă reacţie a României şi a altor ţări NATO care se învecinează cu Ucraina. "De exemplu, acestea ar putea declara că sunt pregătite să doboare drone şi rachete pe o anumită rază pentru a-şi proteja graniţele", a adăugat Podoliak, care a mai spus că "nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia pentru că o bucată de metal a căzut pe un câmp românesc".

Consilierul Biroului prezidenţial ucrainean a spus că "tăcerea" în legătură cu incidente precum cel de luni într-una din zonele României care se învecinează cu Ucraina face ca "Rusia să îşi permită să folosească spaţiul aerian" al ţărilor vecine Ucrainei "pentru a lansa atacuri cu rachete împotriva Ucrainei".

Potrivit autorităţilor de la Kiev, rachete ruseşti au trecut în mai multe rânduri, de la începutul războiului, graniţele sau spaţiul aerian al României, Poloniei şi Republicii Moldova, aceasta din urmă nefiind membră NATO.

Citit 528 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 16:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Traian
    Vineri, 08 Septembrie 2023 18:15
    5.14.131.***
    Tot circul a fost pentru ca Romania să le doboare dronele rușilor sub pretextul ca ar putea ajunge pe teritoriul nostru resturi. Încă o lecție ce trebuie învățată- lobby-ul Ucrainei la Ambasada României excede puterea decizională a Parlamentului, Președintelui etc
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.