Iliana Ivanova, confirmată în funcția de comisar european

Iliana Ivanova, confirmată în funcția de comisar european
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parlamentul European a aprobat marţi, în sesiune plenară la Strasbourg, numirea Ilianei Ivanova în funcţia de comisar european din partea Bulgariei pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, informează un comunicat de presă al legislativului comunitar. Ea a fost aprobată cu 522 de voturi pentru, 27 împotrivă şi 51 de abţineri.

Pe 5 septembrie, Comisia pentru industrie, cercetare şi energie şi Comisia pentru cultură şi educaţie au organizat o audiere de trei ore cu Iliana Ivanova pentru a evalua oportunitatea acesteia de a o înlocui pe Mariya Gabriel, care a demisionat din funcţia de comisar pe 15 mai, pentru a deveni vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe în Bulgaria.

După audiere, ambele comisii i-au oferit Ilianei Ivanova o evaluare pozitivă, poziţie confirmată ulterior de Conferinţa preşedinţilor de comisie din cadrul Parlamentului, de Conferinţa preşedinţilor (din care fac parte preşedinta PE, Roberta Metsola, şi liderii grupurilor politice) şi, marţi, de plenul Parlamentului European.

Citit 443 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2023 15:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.