Rusia a distrus cereale care puteau hrăni 10 milioane de oameni

Rusia a distrus cereale care puteau hrăni 10 milioane de oameni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a denunţat marţi că atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene şi a infrastructurii acestora au distrus o cantitate de cereale suficientă pentru a hrăni 10,5 milioane de oameni timp de un an, relatează EFE.

"În ultimele luni, Rusia a continuat să atace porturile Ucrainei şi infrastructura sa de cereale. Până în prezent, aceste atacuri au distrus cel puţin 280.000 de tone de grâne, suficient pentru a hrăni 10,5 milioane de persoane timp de un an", a afirmat Austin, în debutul reuniunii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, de la baza aeriană Ramstein (Germania).

"Atacurile Rusiei continuă să ameninţe securitatea alimentară globală, amplificând riscul unor crize umanitare inutile pe mapamond", a subliniat ministrul american al Apărării, adăugând: "Cu cât Rusia îşi prelungeşte mai mult războiul, cu atât cruzimea sa devine mai evidentă". "Agresiunea Rusiei a depăşit cu mult câmpul de luptă şi a provocat suferinţe umane incalculabile", a spus el.

Austin şi-a îndemnat omologii săi din aproximativ 50 de ţări să continue să ofere Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, interceptori, muniţie şi sprijin pe termen lung. "Am mai spus-o şi o voi spune din nou. Apărarea antiaeriană salvează vieţi", a subliniat Austin, în faţa şefilor instituţiilor de apărare din cadrul Grupului de contact, printre care pentru prima dată s-a aflat şi noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov. El a adăugat că aceste sisteme "vor continua să protejeze infrastructura critică a Ucrainei, inclusiv pe cea vizând exportul de cereale şi aprovizionarea cu energie".

Citit 494 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2023 16:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.