Arabia Saudită și Israelul, aproape de un acord diplomatic

Arabia Saudită și Israelul, aproape de un acord diplomatic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Arabia Saudită şi Israelul "se apropie" de un acord de normalizare a relaţiilor lor, care ar fi unul istoric, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, într-un interviu acordat unei televiziuni americane, scrie AFP. "Ne apropiem din ce în ce mai mult", a afirmat el, potrivit unor fragmente din acest interviu acordat canalului Fox News, într-un moment în care preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit la New York cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Pentru noi, problema palestiniană este foarte importantă. Trebuie să o rezolvăm", a spus prinţul saudit, subliniind că "negocierile continuă bine până în prezent". El a dezminţit unele informaţii de presă care au anunţat "suspendarea" discuţiilor cu Israelul. "Sperăm că vor duce la un rezultat care va face viaţa mai uşoară palestinienilor şi care va permite Israelului să joace un rol în Orientul Mijlociu", a adăugat Mohammed bin Salman.

Israelul şi-a normalizat deja relaţiile cu patru ţări arabe, Bahrein, Egipt, Maroc şi Emiratele Arabe Unite.

Citit 546 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 15:32

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Vineri, 22 Septembrie 2023 13:50
    89.137.225.***
    asta nu voi crede in vecii vecilor......NU EXISTA asa ceva! cat timp Palestina nu va fi recunoscuta ca STAT nu va fi lniste in zona.Si cum asta implica RETROCEDAREA teritoriilor palestiniene de catre Siria si Israel....trageti concluzia. Deci,vorbesc de Palestina originala nu aceea ciuntita in 1947.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.