O femeie cu fața acoperită, împușcată de poliție

O femeie cu fața acoperită, împușcată de poliție
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţia franceză a împuşcat şi rănit grav marţi, la Paris, o femeie care, potrivit unor martori, proferase ameninţări şi rostise „Allah Akbar” într-un tren dintr-o suburbie, transmite AFP.

Poliţia a fost alertată prin apeluri ale unor pasageri referitoare la prezenţa unei femei ce purta „văl integral” şi „profera ameninţări” într-un tren care circula în acel moment într-o suburbie, a explicat o sursă din cadrul poliţiei. Potrivit acestor martori, femeia „a rostit de mai multe ori Allah Akbar”, a precizat sursa, explicând că poliţia a reuşit să „o izoleze” în staţia Bibliotheque "François Mitterrand" din Paris, care a fost rapid evacuată.

Femeia „a refuzat să se conformeze somaţiilor poliţiştilor” şi a ameninţat că „se aruncă în aer”. Un poliţist a tras atunci o dată, rănind-o grav pe femeie.

Incidentul a readus în Franţa temerile de atentate islamiste şi a determinat autorităţile să întărească măsurile antiteroriste, într-un context deja marcat de îngrijorări legate de repercusiuni ale conflictului dintre Israel şi Hamas.

Citit 804 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 14:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.