Iranul amenință cu o intervenție militară în Fâșia Gaza

Iranul amenință cu o intervenție militară în Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Iranul a dat de înţeles miercuri că ar putea interveni în conflictul dintre Israel şi Gaza, dacă nu se ajunge în curând la o încetare a focului, întrucât consideră întreaga regiune drept "casa" sa, informează EFE.

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, a făcut în acest sens o ameninţare voalată în timpul unei vizite în Turcia: "Aceasta este regiunea noastră, casa noastră şi nu vom aştepta permisiunea nimănui pentru a ne ocupa de ceea ce se întâmplă la noi acasă".

În acelaşi timp, Turcia a acuzat Uniunea Europeană că "nu vrea să audă de" o încetare a focului şi că dă mână liberă Israelului în războiul său împotriva organizaţiei islamiste Hamas în Fâşia Gaza. "Lucrăm pentru o încetare a focului şi pentru livrarea de ajutoare umanitare. Dar UE nu vrea să audă de o încetare a focului. Nu face nimic pentru ajutorul umanitar", a declarat ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său iranian, aflat în vizită oficială la Ankara.

Cu această ocazie, şefii diplomaţiei Turciei şi Iranului au lansat un apel la organizarea unei conferinţe internaţionale pentru a se evita un război regional. "Suntem îngrijoraţi de propagarea conflictului. Am discutat despre aceasta cu fratele nostru iranian (potrivit căruia) există indicii puternice că alte elemente armate din regiune ar putea să intervină în conflict dacă nu se schimbă condiţiile", a avertizat Fidan.

Citit 405 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2023 19:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.