Sancțiuni împotriva coloniștilor israelieni extremiști

Sancțiuni împotriva coloniștilor israelieni extremiști
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat miercuri în favoarea unor sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni "extremişti" din Cisiordania, denunţând violenţe ce riscă să agraveze tensiunile regionale, transmite AFP.

"Creşterea violenţei coloniştilor extremişti le provoacă suferinţe imense palestinienilor. Ele compromit perspectivele de pace durabilă şi ar putea agrava şi mai mult instabilitatea regională. Din această cauză sunt în favoarea sancţionării celor care sunt implicaţi în atacurile din Cisiordania", a declarat preşedinta Comisiei, în Parlamentul European de la Strasbourg. "Această violenţă nu are nimic de-a face cu lupta împotriva Hamas şi trebuie să înceteze", a subliniat ea.

Luni, la finalul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele membre, Josep Borrell, şeful diplomaţiei UE, a declarat că au fost discutate eventuale sancţiuni împotriva unor extremişti israelieni din Cisiordania. "Nu a existat unanimitate", a precizat el, menţionând că le va prezenta totuşi o propunere statelor membre.

Ursula von der Leyen a intervenit miercuri dimineaţă în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European cu privire la preşedinţia spaniolă a Consiliului UE.

"Ajunge cu moartea unor civili nevinovaţi în Gaza! Bombardamentele trebuie să înceteze imediat", a declarat cu ocazia dezbaterii şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, care a pledat pentru o "încetare umanitară a focului".

Citit 378 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2023 15:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.