Vaccinurile au salvat viața a 1,4 milioane de europeni

Vaccinurile au salvat viața a 1,4 milioane de europeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vaccinurile împotriva COVID-19 au salvat cel puţin 1,4 milioane de vieţi în Europa, a declarat marţi şeful regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), reamintind că virusul va persista, a transmis AFP.

"Astăzi, 1,4 milioane de persoane din regiunea noastră - majoritatea persoane vârstnice - se pot bucura de viaţă alături de cei dragi pentru că au luat decizia vitală de a se vaccina împotriva COVID-19", a declarat Hans Kluge, într-o conferinţă de presă.

Potrivit datelor OMS, la 19 decembrie 2023, peste 277,7 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 2,2 milioane de decese au fost raportate în regiune, care reuneşte 53 de ţări şi se întinde până în Asia Centrală.

"Doar prima doză de rapel a salvat circa 700.000 de vieţi", a subliniat medicul.

În perioada de iarnă, este esenţial ca persoanele cele mai vulnerabile să se protejeze, a declarat el. "În timp ce învăţăm să trăim cu COVID-19 şi cu alte virusuri respiratorii, este absolut vital ca populaţiile vulnerabile să fie la zi cu vaccinarea împotriva COVID-19 şi a gripei", a declarat Kluge. Europa trebuie neapărat să continue să investească în sănătatea sa, a insistat reprezentantul OMS.

Citit 407 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 15:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.