Angelina Mango, prima femeie câștigătoare la San Remo în ultimul deceniu

Angelina Mango, prima femeie câștigătoare la San Remo în ultimul deceniu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tânăra cântăreaţă italiană Angelina Mango (22 de ani) a câştigat cea de-a 74-a ediţie a concursului Sanremo, cu piesa "La Noia" ("Plictiseala"), la finalul galei transmise în direct sâmbătă seară de la emblematicul Teatru Ariston din Sanremo. Ea este prima femeie care reuşeşte acest lucru în ultimul deceniu, informează Agerpres.

Alături de ea, dintre cei treizeci de artişti şi grupuri din concurs, finaliştii au fost Geolier, cu piesa sa napoletană "I p'me, tu p'te", şi deja consacrata Annalisa, cu "Sinceramente".

Angelina Mango are opţiunea de a reprezenta Italia la concursul Eurovision 2024. În cazul în care aceasta refuză, radiodifuzorul italian RAI va alege reprezentantul Italiei pentru competiţia de la Malmo, Suedia.

Eveniment muzical emblematic, fondat în 1951, Festivalul de la San Remo a încheiat o ediţie cu audienţe-record, depăşind în fiecare zi 60% din cota de ecran şi încununând cei cinci ani în care a fost organizat de regizorul şi prezentatorul Amadeus, care s-a aflat pentru ultima dată pe scena festivalului, scrie EFE. Coprezentator a fost Rosario Fiorello.

Printre artiştii invitaţi în ultima seară de concurs s-au numărat Roberto Bolle, Tananai, Tedua şi Gigliola Cinquetti, care a cântat melodia ei câştigătoare a concursului Eurovision 1964 (de asemenea, câştigătoare a Sanremo 1964) "Non Ho L'Eta".

Ca în fiecare an, concursul a fost în centrul dezbaterilor publice, cu omagii, recitaluri mai mult sau mai puţin memorabile şi, bineînţeles, controverse ocazionale. Cea mai notabilă dintre acestea l-a avut în centru pe actorul american John Travolta, care a venit la Sanremo în calitate de invitat şi a fost încurajat miercuri să danseze pe melodia ''O răţuşcă stă pe lac'', vizibil iritat, în mijlocul unor dansatori îmbrăcaţi ca nişte pui uriaşi. Travolta a prezentat mai întâi mişcările dansurilor sale emblematice de pe marele ecran, înainte ca prezentatorii Amadeus şi Fiorello să-l scoată în faţa Teatrului Ariston şi să-l înveţe Ballo del Qua Qua, aşa cum este cunoscut dansul în italiană. La finalul secvenţei, care a stârnit ilaritate pe reţelele de socializare, Travolta a refuzat să semneze un acord care să autorizeze redifuzarea imaginilor, potrivit postului public de televiziune Rai 1. Videoclipul a fost între timp eliminat de pe site-ul televiziunii, dar a devenit viral pe platformele de streaming.

O altă temă de controversă legată de actorul american a fost presupusa plasare neautorizată de produse în timpul prestaţiei sale.  În vârstă de 71 de ani, starul din "Saturday Night Fever", "Grease" şi "Pulp Fiction" a apărut pe scena Teatrului Ariston purtând pantofi sport de marcă italiană, al cărei logo nu a fost pixelat, în timpul transmisiunii festivalului, urmărit în fiecare an în direct de zeci de milioane de telespectatori. Contractul pentru participarea lui Travolta la festival nu permitea nicio formă de publicitate directă sau indirectă care să nu fie autorizată în scris, a precizat Rai.

Concursul a avut loc pe fondul protestelor fermierilor italieni faţă de criza din sectorul lor, iar cererile acestora au fost citite pe scena Teatrului Ariston de către Amadeus, dar manifestanţii nu au fost invitaţi pe scenă.

Citit 573 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2024 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.