Mark Rutte, susţinut la şefia NATO de Suedia şi Italia

Mark Rutte, susţinut la şefia NATO de Suedia şi Italia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Suedia şi Italia îl susţin pe premierul olandez Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, informează joi agenţiile internaţionale de presă. Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson a justificat decizia Guvernului de la Stockholm, declarând că Rutte "este un lider înţelept, cu o experienţă solidă". Într-un comunicat preluat de Reuters, el a adăugat că, "în vremuri caracterizate de incertitudini sporite şi de o situaţie în degradare a politicii de securitate, este nevoie de o NATO solidă, care prin descurajare şi apărare să contribuie la securitatea tuturor aliaţilor şi la promovarea păcii şi a libertăţii".

În acelaşi sens s-a pronunţat şi ministrul de Externe italian Antonio Tajani, citat de ANSA: "Am discutat ieri despre viitorul secretar general şi ne-am reafirmat poziţia, care este în favoarea prim-ministrului olandez Mark Rutte", a spus el, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de Externe din NATO. Şeful diplomaţiei italiene a arătat că "există o largă majoritate" în favoarea lui Rutte, dar "va trebui să aşteptăm răspunsurile Turciei, României şi Ungariei, care susţin candidatura preşedintelui român Klaus Iohannis". "Dar sper că putem ajunge la un acord", a adăugat el.

Citit 241 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 15:36

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro