Israelul, fără un plan pentru protejarea civililor din Gaza

Israelul, fără un plan pentru protejarea civililor din Gaza
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa Albă a declarat că Israelul nu a prezentat încă un plan convingător privind protejarea populaţiei civile în cazul unei ofensive terestre în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, relatează dpa.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a declarat marţi, la Washington, că nu a văzut încă un "plan credibil şi executabil" pentru evacuarea şi relocarea populaţiei din Rafah. Sullivan a subliniat că există canale de comunicare cu guvernul israelian.

În calitate de cel mai important aliat al Israelului, SUA a avertizat în repetate rânduri guvernul israelian împotriva unei ofensive pe scară largă împotriva organizaţiei islamiste Hamas în oraşul Rafah, unde peste un milion de civili palestinieni s-au refugiat din cauza luptelor. Guvernul american consideră greşită o eventuală ofensivă terestră în Rafah şi a discutat cu Israelul alte variante.

Cu toate acestea, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seară că a fost stabilită o dată pentru o ofensivă asupra oraşului Rafah, care, potrivit Israelului, este unul dintre ultimele bastioane ale Hamas în Fâşia Gaza.

 

Citit 192 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 17:20

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro