Preşedintele Traian Băsescu, în vizită de stat în Serbia

Preşedintele Traian Băsescu, în vizită de stat în Serbia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu începe, marţi, o vizită de stat de două zile în Serbia, în cursul căreia va avea întâlniri cu preşedintele Boris Tadić, cu premierul Mirko Cvetković, precum şi cu reprezentanţi ai autorităţile locale din Negotin şi ai comunităţii etnicilor români din Valea Timocului.Preşedintele Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au ajuns marţi dimineaţă la Belgrad.

În prima zi a vizitei, şeful statului român va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Serbiei, Boris Tadić, precum şi întrevederi cu primul-ministru, Mirko Cvetković şi cu preşedintele Parlamentului sârb, Slavica Dukić Dejanović.

De asemenea, în cursul serii, preşedintele Băsescu are programată o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Serbia.

Miercuri, programul vizitei cuprinde o deplasare în Valea Timocului, unde preşedintele României se va întâlni cu autorităţile locale din Negotin, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii etnicilor români din Valea Timocului. De asemenea, în program este prevăzută o vizită la Protopopiatul Dacia Ripensis al Bisericii Ortodoxe Române şi la biserica din Mălainiţa.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului în vizita de stat în Serbia fac parte şi ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, deputatul Duşan Popov, reprezentând Uniunea Sârbilor din România, precum şi consilieri prezidenţiali.

Citit 1998 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.