Tragedie în Republica Moldova: 8 morţi şi 15 răniţi, după ce un tren a lovit un microbuz

Tragedie în Republica Moldova: 8 morţi şi 15 răniţi, după ce un tren a lovit un microbuz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opt persoane au murit şi alte 15 au fost rănite, marţi, după ce un tren de marfă a lovit un microbuz, la o trecere peste calea ferată din localitatea Bulboaca din Republica Moldova.

Şoferul microbuzului a ignorat semnalul semaforului şi a încercat să traverseze calea ferată, după ce depăşise coloana de maşini care aştepta trecerea trenului. Deşi pasagerii l-au avertizat că se apropie un tren, şoferul microbuzului a decis să traverseze calea ferată fără să se asigure.

În urma impactului, microbuzul a fost aruncat de pe calea ferată şi s-a răsturnat într-un şanţ. Trenul a lovit partea din spate a maşinii, care a fost complet distrusă.

Pasagerii aflaţi pe locurile din spate ale microbuzului au murit în urma impactului - şase persoane au murit pe loc, iar alţi doi pasageri, printre care se afla şi o fetiţă în vârstă de 12 ani, au murit după ce au fost transportaţi la spital.

Şoferul, care a suferit doar răni uşoare la cap, le-a declarat poliţiştilor că nu mai ştie câţi pasageri transporta. Din autogara Chişinău fuseseră vândute 16 bilete, însă microbuzul a mai preluat pasageri şi pe traseu. Potrivit unor surse medicale, la spital au ajuns 17 răniţi. mai s

Poliţiştii care au început ancheta la faţa locului consideră că şoferul, în vârstă de 46 de ani, este vinovat pentru producerea accidentului.

Microbuzul efectua o cursă între Chişinău şi Şerpeni, unde locuiesc majoritatea victimelor, precum şi şoferul.

Citit 1873 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.