Mohamed ElBaradei se declară pregătit să conducă un Guvern de uniune naţională

Mohamed ElBaradei se declară pregătit să conducă un Guvern de uniune naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mohamed ElBaradei, una dintre personalităţile cele mai vizibile pe scena politică egipteană, s-a declarat sâmbătă pregătit să renunţe la ambiţiile sale prezidenţiale pentru a conduce un Guvern de uniune naţională, potrivit unui comunicat al Biroului său de campanie.

ElBaradei, care a fost primit în cursul zilei de şeful forţelor armate de la putere, mareşalul Hussein Tantawi, este "pregătit să renunţe la ideea de a fi candidat la prezidenţiale în cazul în care i s-ar cere oficial să formeze un Guvern" de salvare naţională, precizează comunicatul.

"ElBaradei a subliniat că este pregătit să răspundă la cererile tinerilor revoluţionari, ale forţelor revoluţionare reunite în pieţele din Egipt şi ale forţelor politice, asumându-şi responsabilitatea de a forma un Guvern de uniune naţională care să reprezinte ansamblul forţelor naţionale", potrivit textului.

Aceasta "cu condiţia ca Guvernul să fie dotat cu toate prerogativele pentru a gestiona perioada de tranziţie, a restabili securitatea, a relansa economia şi a realiza obiectivele revoluţiei egiptene", continuă comunicatul.

Renunţarea la ambiţiile sale prezidenţiale ar permite "asigurarea încrederii şi imparţialităţii pentru a conduce perioada de tranziţie", pecizează textul.

ElBaradei, fost director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost aclamat vineri în piaţa Tahrir, unde zeci de mii de persoane ostile puterii militare manifestează de peste o săptămână.

Citit 1795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.