Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi

Un doctor afirmă că ar trebui permisă uciderea unui bebeluş nedorit sau cu dizabilităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Doctorii ar trebui să aibă dreptul să ucidă un nou-născut dacă acesta are dizabilităţi sau dacă mama lui nu îl doreşte sau nu îl poate întreţine, afirmă doctorul Francesca Minerva, filosof şi expert în etică medicală, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Francesca Minerva consideră că un bebeluş nu este o persoană reală, astfel că dacă ar fi ucis în primele zile după naştere ar fi aproape la fel ca un avort.

Chiar şi un bebeluş sănătos ar trebui să poată fi ucis, dacă mama decide că nu îşi poate permite să-l întreţină, se arată într-un articol al acesteia publicat de British Medical Journal Group. Editorul revistei a apărat articolul, afirmând că rolul publicaţiei este să prezinte argumente solide, nu să promoveze o anumită opinie morală. Articolul a generat însă furia altor experţi în etică, academicieni şi activişti.

Doctorul, care este asociat pe probleme de cercetare la Universitatea Oxford, a primit ameninţări cu moartea şi telefoane prin care era avertizată că va "arde în iad". Minerva a afirmat că ultimele zile, după publicarea articolului, au fost "cele mai grele din viaţa" sa.

În articolul publicat în Journal of Medical Ethics, doctorul Minerva şi coautorul Alberto Giubilini, expert în bioetică al Universităţii din Milano, argumentează că "avortul post-naştere" ar trebui permis în toate cazurile în care este permis orice avort.

Ei susţin că, la fel ca un copil nenăscut, un bebeluş nu a dezvoltat încă speranţe, ţeluri şi vise, astfel că, deşi este om, nu este persoană, adică cineva cu dreptul moral la viaţă. În schimb, părinţii, rudele şi societatea au scopuri şi planuri care ar putea fi afectate de sosirea noului copil, iar interesele lor ar trebui să fie pe primul loc.

Citit 1795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.