Rezultate parţiale: Francois Hollande a câştigat primul tur al prezidenţialelor din Franţa

Rezultate parţiale: Francois Hollande a câştigat primul tur al prezidenţialelor din Franţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Candidatul socialist Francois Hollande a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze cu 28,56 la sută, în faţa preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy, care a obţinut 27,07 la sută, potrivit rezultatelor aproape definitive ale Ministerului de Interne.

Potrivit acestor rezultate, care se referă la aproape 99 la sută din corpul electoral, candidata extremei-dreapta (Frontul Naţional) Marine Le Pen s-a clasat pe locul al treilea, cu 18,12 la sută, urmată de reprezentantul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, cu 11,1 procente şi centristul Francois Bayrou cu 9,11 procente.

"Sunt încrezător", a declarat Francois Hollande după închiderea urnelor, declarându-se "candidatul unificării" şi "cel mai bine plasat pentru a deveni următorul preşedinte al Republicii". "Niciodată Frontul Naţional nu a mai atins un asemenea nivel", a recunoscut el.

Potrivit mai multor sondaje realizate în cursul serii, Hollande ar câştiga prezidenţialele în turul doi de la 6 mai cu 53-56 la sută din voturi, în faţa preşedintelui în exerciţiu.

Citit 1826 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.