Francois Hollande: "Francezii au ales schimbarea"

Francois Hollande: "Francezii au ales schimbarea"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Francois Hollande a afirmat că francezii "au ales schimbarea" duminică, aducându-l la preşedinţia Republicii după ce a câştigat al doilea tur de scrutin în faţa preşedintelui în exerciţiu Nicolas Sarkozy.

"Francezii la acest 6 mai au ales schimbarea alegându-mă la preşedinţie", a declarat acesta în faţa susţinătorilor săi la Tulle (centrul Franţei), adăugând că va fi "preşedintele tuturor".

"Apreciez onoarea care mi-a fost acordată şi responsabilitatea pe care o am în faţă. În faţa voastră, mă angajez să îmi servesc ţara cu devotamentul şi integritatea pe care această funcţie o solicită", a adăugat acesta.

"Adresez un salut republican lui Nicolas Sarkozy care a condus Franţa timp de cinci ani şi care merită pentru acest titlu tot respectul nostru", a continuat Francois Hollande în timp ce susţinătorii săi huiduiau numele preşedintelui în exerciţiu.

"Îmi exprim recunoştinţa profundă faţă de toţi cei care prin votul lor au făcut această victorie posibilă", a subliniat acesta, solicitând să fie "judecat pe baza a două angajamente majore, justiţia şi tinereţea".

"Chiar astăzi, când am devenit responsabil de viitorul ţării noastre, îmi dau seama că Europa ne priveşte. În momentul în care rezultatul a fost anunţat, sunt sigur că în mai multe state europene acesta a reprezentat o uşurare, o speranţă, ideea că în sfârşit austeritatea nu mai poate fi o fatalitate", a declarat Hollande, ales cu aproximativ 52 la sută din voturi.

Conform institutului CSA, Hollande a obţinut 51,8 la sută din voturi faţă de 48,2 la sută pentru Nicolas Sarkozy. Conform Ipsos, socialistul a obţinut 51,9 la sută din voturi iar conform TNS Sofres, 52 la sută.

Citit 1916 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.