Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis Papei Francisc un mesaj de felicitare

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis Papei Francisc un mesaj de felicitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, un mesaj de felicitare Papei Francisc, cu prilejul alegerii acestuia, miercuri seară, ca Suveran Pontif, şeful statului exprimând şi încrederea în dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Sfântul Scaun.

"Îmi revine onoarea de a vă adresa în numele poporului român cele mai calde felicitări cu prilejul alegerii istorice a Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru şi Suveran Pontif al Bisericii Catolice", se arată în mesajul transmis de preşedintele Băsescu, dat publicităţii de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Băsescu arată că alegerea Papei Francisc "este un moment de mare însemnătate din viaţa Bisericii Catolice".

Şeful statului a exprimat şi "deplina încredere în dezvoltarea relațiilor existente între România şi Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune şi în spiritul dialogului fratern dintre creştinii catolici şi ortodocşi, inspirat şi susţinut de predecesorii" Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea.

"Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnităţii persoanei umane, precum şi pentru construirea unei civilizaţii a binelui şi a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere şi speranţă. Asigurându-Vă de profunda preţuire a României, Vă rog să primiţi, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei şi nobilei misiuni pe care o îndepliniţi, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică şi pentru întreaga lume", mai arată preşedintele Băsescu în mesajul transmis Suveranului Pontif.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papă originar de pe continentul american şi primul iezuit care urcă pe tronul Sfântului Petru, a fost ales miercuri seară ca succesor al lui Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul din Buenos Aires a ales numele de Francisc, purtat pentru prima dată de un Suvern Pontif.

Citit 1718 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2013 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.