Un cetăţean român a murit după ce a fost bătut de doi poliţişti maghiari. MAE cere informaţii autorităţilor ungare
Foto: Foto: adevarul.ro

Un cetăţean român a murit după ce a fost bătut de doi poliţişti maghiari. MAE cere informaţii autorităţilor ungare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

MAE român a dispus Ambasadei de la Budapesta şi oficiilor consulare ale României din Ungaria să solicite imediat autorităţilor ungare informaţii privind ancheta despre decesul cetăţeanului român la Izsak, care ar fi fost bătut de poliţişti. "Reprezentanţii diplomatici români au transmis deja aşteptările autorităţilor române ca vinovaţii de agresiune asupra cetăţeanului român reţinut de autorităţile ungare şi care ulterior a decedat să fie traşi la răspundere conform legii", se afirmă într-un comunicat MAE, transmis MEDIAFAX.

De asemenea, Ambasada României la Budapesta şi consulatele din Szeged şi Gyula sunt în contact cu autorităţile locale şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară familiei cetăţeanului român şi să sprijine repatrierea corpului neînsufleţit.

MAE exprimă profundul regret pentru decesul cetăţeanului român şi transmite condoleanţe familiei acestuia.

Un bărbat care a murit din cauza rănilor după ce a fost bătut de doi ofiţeri de poliţie luni, la Izsak, în sud-estul Ungariei, este un cetăţean român rezident în Ungaria, a anunţat miercuri Geza Fazekas, un purtător de cuvânt al Procuraturii, a relatat MTI. Fazekas a declarat că cei doi poliţişti sunt suspectaţi că l-au bătut pe român timp de două ore, într-un post de poliţie, şi că personalul ambulanţei chemat la faţa locului nu a putut să mai facă nimic.

Citit 1997 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2013 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.