Un tânăr uitat într-o închisoare americană va fi despăgubit cu 4,1 milioane de dolari

Un tânăr uitat într-o închisoare americană va fi despăgubit cu 4,1 milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un tânăr, care a fost uitat cinci zile fără apă şi mâncare într-o celulă a unei închisori din Statele Unite, va primi de la administraţia americană despăgubiri în valoare de 4,1 milioane de dolari (aproximativ 3 milioane de euro).

Daniel Chong, în vârstă de 25 de ani, a fost nevoit să-şi bea urina pentru a supravieţui, după ce a fost uitat de către temnicierii săi de la Agenţia Americană Antidrog (DEA) într-o celulă fără ferestre, cu o suprafaţă de 1,5 pe 3 metri.

Tânărul, student la Universitatea din San Diego (sudul Californiei), a fost reţinut împreună cu alte persoane în aprilie 2012, în cadrul unei operaţiuni DEA, în timp ce fuma canabis la un prieten al său, relatează Los Angeles Times. El a fost reţinut, interogat rapid de către agenţii DEA şi i s-a spus că va fi eliberat în curând, dar agenţii ar fi uitat de existenţa lui.

Chong a reuşit să-şi scoată cătuşele, însă nu a putut ieşi din celulă, iar apelurile sale de ajutor au rămas fără răspuns. El a început să piardă rapid din greutate şi să aibă halucinaţii.

Crezând că va muri, tânărul şi-a spart ochelarii şi a încercat să scrie cu un ciob pe braţul său "Îmi pare rău, mamă".

Când a fost găsit, Chong era într-o stare avansată de deshidratare şi acoperit de propriile excremente. El a fost spitalizat pentru cinci zile.

"A fost un accident, unul foarte grav şi oribil", a declarat marţi Chong, la o conferinţă de presă. Potrivit avocatului său, tânărul a fost nevoi să urmeze un curs de psihoterapie intensivă şi suferă de stres posttraumatic.

Potrivit presei, despăgubirile au fost aprobate de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Citit 2332 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2013 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.