America e cu ochii pe afacerile chinezilor

America e cu ochii pe afacerile chinezilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De mare interes a fost, la summitul G 20, şi faptul că la Hamburg s-au întâlnit preşedintele Americii, Donald Trump, şi preşedintele Chinei, Xi Jinping. Presa a speculat că relaţia dintre cei doi ar urma să fie una ceva mai tensionată decât în trecut, în condiţiile în care China este principalul partener comercial al Coreei de Nord, care la rândul său se declară un inamic al Statelor Unite.

Chiar pe 4 iulie, de Ziua Americii, Coreea de Nord a testat, fără să anunţe în prealabil, o rachetă despre care susţinea că ar fi intercontinentală şi că ar putea lovi Alaska sau chiar Insulele Hawaii. Mai mulţi lideri ai armatei americane, printre care şi Vicent Brooks, comandantul trupelor americane din Coreea de Sud, spuneau că autocontrolul este singurul care împiedică SUA şi Coreea de Sud să înceapă un război cu Coreea de Nord.

China a anunţat că - în ciuda faptului că nu a mai cumpărat principala resursă naturală a Coreei de Nord, cărbunele, în acest an - importurile din ţara lui Kim-Jong Un au crescut cu 37 la sută în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Or, Trump anunţase deja, înainte de summit, că relaţiile de afaceri dintre Statele Unite şi China vor avea de suferit, dacă aceasta din urmă continuă să îşi crească afacerile cu regimul comunist de la Phenian.

Citit 1638 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2017 20:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.