Rusia, somată să-şi închidă consulatul din San Francisco

Rusia, somată să-şi închidă consulatul din San Francisco
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Departamentul american de Stat a cerut Federaţiei Ruse să-şi închidă consulatul din San Francisco şi două anexe diplomatice, una din Washington DC şi cealaltă din New York, ca răspuns la decizia Kremlinului de a reduce numărul diplomaţilor americani aflaţi la post în Rusia, informează agenţiile internaţionale de presă.

După ce Congresul SUA a aprobat noi sancţiuni împotriva Rusiei, Moscova a cerut Washingtonului ca numărul diplomaţilor americani în Rusia să fie de cel mult 455, adică egal cu cel al diplomaţilor ruşi din SUA, astfel că Departamentul american de Stat a fost nevoit să-şi retragă din Rusia 755 de diplomaţi şi să abandoneze la începutul lunii august două sedii diplomatice din apropiere de Moscova.

"În conformitate cu spiritul parităţii invocat de ruşi, cerem guvernului rus să-şi închidă Consulatul General din San Francisco, o anexă a cancelariei din Washington DC şi anexa consulară din New York City.

Acestea trebuie închise până la 2 septembrie", a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

Citit 1046 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 18:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.