Statul Islamic, neutralizat pe… internet

Statul Islamic, neutralizat pe… internet

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţia SUA şi cea a Uniunii Europene au neutralizat principalele organisme de propagandă pe internet asociate grupării jihadiste Statul Islamic în cadrul unei operaţiuni comune, la care au participat mai multe ţări, a informat Misiunea Oficiului European de Poliţie (Europol), citată de AFP.

Operaţiunea a vizat în special agenţia de presă Amaq, utilizată de către islamiştii radicali pentru a revendica atentate şi a-şi face publice apelurile la jihad, ultima etapă a unei campanii lansate în 2015.

"Prin această acţiune de dezmembrare, vizând principalele organisme ale Statului Islamic în domeniul media, cum ar fi Amaq, dar şi postul de radio al-Bayan, site-urile de informare Halumu şi Nashir, capacitatea Statului Islamic de a-şi propaga şi promova materialul terorist este compromisă'', se menţionează în comunicatul amintit.

Operaţiunea a fost condusă de procurorul federal din Belgia, în timp ce poliţiile naţionale au confiscat servere în Olanda, Canada şi Statele Unite, precum şi echipamente digitale în Bulgaria, Franţa şi România, potrivit AFP.

Jihadiştii au utilizat agenţia lor Amaq în 2016 pentru a revendica atentate şi atacuri în Orientul Mijlociu şi în alte părţi din lume, între care atentate comise la Paris, Bruxelles, Barcelona şi Berlin.

Citit 716 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2018 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.