Croaţia, fără avioane F16 israeliene

Croaţia, fără avioane F16 israeliene

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Israelul nu va putea finaliza acordul semnat cu Croaţia privind furnizarea a 12 aparate F16, ca urmare a restricţiilor impuse de Washington tranzacţiei. Udi Adam, director general în cadrul Ministerului israelian al Apărării, şi Michel Ben Baruch, şeful SIBAT (Direcţia pentru cooperare internaţională în materie de apărare din acelaşi minister), se vor deplasa miercuri în Croaţia şi vor anunţa Ministerul croat al Apărării că acordul este anulat, a relatat duminică Yedioth Aharonoth. Udi Adam intenţionează să ceară scuze autorităţilor croate pentru faptul că Israelul nu poate duce acordul la bun sfârşit. Israelul şi Croaţia au semnat în martie anul trecut un acord în valoare de 500 milioane de dolari privind 12 aeronave F16 Barak, o versiune modificată a avioanelor de luptă produse în SUA. Israelul a modernizat avioanele F16 instalând sisteme electronice şi de radar sofisticate, ceea ce a reprezentat un factor crucial în decizia Croaţiei de a cumpăra aeronavele din Israel şi nu din SUA. Washingtonul a indicat însă că nu poate aproba vânzarea către o terţă parte a avioanelor sale cu modificările făcute de Israel.

Citit 276 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 18:58

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro