Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Grecia a cerut agenţiei europene de control al frontierelor Frontex să desfăşoare o aşa-numită intervenţie rapidă la graniţele sale externe, ca reacţie la deteriorarea situaţiei migranţilor de-a lungul frontierei cu Turcia, relatează DPA.

"Noaptea trecută, Frontex a primit o solicitare din partea guvernului grec să lanseze o intervenţie rapidă la graniţele sale externe. Analizăm cum să sprijinim cel mai bine Grecia, în cel mai scurt timp posibil", a anunţat Frontex, pe contul său de Twitter.
Până acum, Grecia nu a solicitat asistenţă în privinţa insulelor sale, a declarat responsabilul de presă al Frontex, Chris Borowski.
Deşi este prea devreme pentru a oferi informaţii credibile asupra numărului de treceri ale frontierei de către migranţi, oficialii au observat că nu sirienii sunt cel mai mare grup de la graniţele externe ale UE cu Turcia, a spus el. "În mare parte, sunt cetăţeni din Afganistan, Irak şi Iran", a precizat purtătorul de cuvânt.
Un migrant sirian care încerca să treacă din Turcia în Grecia a murit luni în urma rănilor, după ce forţele de securitate elene au intervenit pentru a preveni trecerea migranţilor adunaţi la frontieră, au declarat pentru Reuters două surse de securitate turce, acuzaţie negată de Atena.
Incidentul a apărut după ce guvernul turc şi-a deschis graniţa săptămâna trecută pentru a le permite migranţilor să ajungă în Europa, spunând că se aşteaptă la un val iminent de imigraţie din regiunea siriană Idlib, din cauza escaladării conflictului de acolo.
Un martor a spus pentru Reuters că incidentul a apărut la circa 40 de metri de punctul de trecere a frontiere Ipsala, la graniţa dintre Turcia şi Grecia. Nu este clar cum a fost rănit migrantul.
Un purtător de cuvânt al guvernului grec a spus că înregistrarea video care circulă pe reţelele de socializare şi în care se vede un tânăr rănit la cap întins pe jos este "fake news".
Cel puţin 10.000 de migranţi au încercat în ultimele zile să treacă în Grecia, prin frontiera terestră a Turciei. Forţele de securitate au lansat gaze lacrimogene asupra mulţimilor de migranţi prinşi între gardurile de frontieră, într-un „no man's land”.

Citit 1319 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.