Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Criza coronavirusului va provoca în acest an o recesiune de 2 la sută în zona euro şi Marea Britanie, a estimat joi agenţia de evaluare financiară S&P Global, care a avertizat că amploarea contracţiei ar putea ajunge şi la 10 la sută dacă actualele măsuri de izolare introduse în zona euro vor dura patru luni.

În condiţiile în care costurile economice "cresc rapid pe măsura extinderii măsurilor destinate ţinerii sub control a virusului, economiile din Marea Britanie şi zona euro se confruntă cu o recesiune de 2 la sută în 2020", a apreciat S&P Global. "Un recul de 2 la sută înseamnă o pierdere de 420 miliarde euro în 2020 comparativ cu previziunile noastre anterioare din noiembrie."

Previziunile detaliate ale S&P Global arată spre o contracţie economică de 2,6 la sută în Italia, ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, şi una de 2,1 la sută pentru Spania. De asemenea, PIB-ul Germaniei şi Marii Britanii ar urma să se contracte cu 1,9 la sută în acest an, o contracţie mai mare decât cea de 1,7 la sută care ar urma să fie înregistrată de Franţa.

Citit 193 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 00:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro