Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a afirmat marţi, 26 mai 2020, că Donald Trump este un "cretin perfect", pentru că a făcut glume în legătură cu felul în care s-a prezentat atunci când a purtat o mască la prima apariţie publică de la începutul crizei de COVID-19, scrie AFP. "Toţi marii doctori din lume spun că trebuie să porţi mască când eşti într-o mulţime", a adăugat el, în cadrul unei intervenţii la CNN. "Cred că trebuie să conduci dând tu exemplu", a mai declarat Biden, calificând afirmaţiile lui Donald Trump drept "chestii macho". "Asta a ucis oameni, ucide oameni", a deplâns candidatul democrat, citând bilanţul grav de aproape 100.000 de morţi în Statele Unite, cea mai îndoliată ţară din lume.

Joe Biden, 77 de ani, a ales "Memorial Day", ziua de omagiere a soldaţilor americani căzuţi în luptă, pentru a-şi face prima apariţie în public de la 15 martie. El şi soţia sa, Jill, au purtat măşti negre, pentru a depune o coroană de flori la monumentul eroilor din statul său, Delaware, luni.

Republicanul Donald Trump, 73 de ani, nu a purtat niciodată mască în public de la începutul pandemiei. El nu şi-a încălcat obiceiul luni, cu ocazia a două ceremonii de comemorare. În cursul serii, liderul de la Casa Albă a reluat pe Twitter un mesaj în care apărea Joe Biden purtând o mască peste jumătate de faţă, sub ochelari de soare, însoţit de un comentariu în batjocură: "Asta poate ajută să explice de ce lui Trump nu îi place să poarte mască în public".

Citit 404 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.