Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

SUA au anunţat că au testat, cu succes, o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, echipată cu trei focoase, a cărei lansare a fost operată de militari de la bordul unui post de comandă aerian, potrivit France Presse.
Racheta a fost lansată marți, la ora locală 00:21 (07:21 GMT), de la baza aeriană Vandenberg din California şi a parcurs circa 6.760 de kilometri deasupra Pacificului, după care a căzut în mare, în apropiere de atolul Kwajalein, în Insulele Marshall, au anunţat Forţele aeriene americane, într-un comunicat.
Specialişti ai US Air Force se aflau la bordul unui Boeing E-6, un avion derivat din Boeing 707, capabil să comunice cu întreg comandamentul militar, pentru a „demonstra eficacitatea şi fiabilitatea acestui comandament aerian”.
Racheta, care nu era armată, a fost echipată cu trei „vehicule de reintrare”, focoase care conţineau fiecare câte un cap nuclear al unei ICBM, a precizat US Air Force. „Minuteman III are 50 de ani, iar continuarea testării acesteia este esenţială pentru a-i asigura fiabilitatea până în anii 2030, când va fi implementat succesorul Minuteman, programul GBSD (Ground Base Strategic Deterrent)”, a menţionat colonelul Omar Colbert, responsabil cu testele, citat în comunicat.
Minuteman III este singura rachetă sol-aer din arsenalul nuclear al SUA din 2005. Aceasta este instalată în silozuri de lansare repartizate la trei baze militare americane, în Wyoming, Dakota de Nord şi Montana.

Citit 737 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2020 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.