Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Regatul Unit nu va deveni ''un stat-vasal'' al Uniunii Europene, indiferent care va fi acordul comercial post-Brexit încheiat cu cei 27, a afirmat duminică negociatorul britanic David Frost, citat de AFP.

"Nu vom fi un stat-vasal", a declarat oficialitatea britanică pentru Mail on Sunday într-unul dintre rarele sale interviuri, în contextul în care negocierile cu UE, care stagnează, se apropie de sfârşit.
Înaintea celei de-a opta şi ultime sesiuni de negocieri cu UE, care va începe săptămâna viitoare, Frost a subliniat că Regatul Unit "nu va face concesii în ceea ce priveşte principiul fundamental de a avea controlul asupra propriilor sale legi".
"Nu vom accepta clauze care oferă (UE) controlul asupra monedei noastre sau asupra felului în care ne organizăm lucrurile aici, în Regatul Unit, iar aceasta nu ar trebui să fie subiect de polemică", a adăugat el. "Aceasta înseamnă să fii o ţară independentă, pentru aceasta a votat poporul britanic şi aceasta vom avea la sfârşitul anului, indiferent în ce fel", a mai spus Frost. Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, după aproape patru ani de la un referendum istoric care a pus capăt celor aproape 50 de ani de apartenenţă la Uniunea Europeană.
Regatul Unit şi UE încearcă să ajungă la un acord cu privire la viitoarea lor relaţie până la sfârşitul anului, existând temerea că, dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci după 31 decembrie se va intra în scenariul unui Brexit dur.
Totuşi, Frost a insistat că premierul britanic Boris Johnson şi miniştrii săi nu se tem de un astfel de scenariu. "Dacă nu ajungem la un acord care să reglementeze relaţiile comerciale, aşa cum îl avem pe cel cu Canada, foarte bine", a afirmat Frost.
În lipsa unui acord până la 31 decembrie, singurele reguli care se vor aplica în privinţa relaţiilor comerciale între parteneri vor fi cele ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Citit 541 ori Ultima modificare Duminică, 06 Septembrie 2020 18:51

1 comentariu

 • postat de Adio! si n-am cuvinte! Luni, 07 Septembrie 2020 13:00 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  1

  Regatul Unit, prin renuntarea la a face parte din UE, ar fi trebuit sa fie un exemplu pentru alte tari din UE, numai daca scoti in evidenta independenta, majoritatea tarilor membre UE, fiind la ora actuala subordonate acestei entitati, de cele mai multe ori, in afara vointei popoarelor, stirbidu-le valori culturale si de identitate, impunand un modus vivendi neconforme cu mostenirea nationala in care s-au zamislit!

  Vorbind de Romania in acest context, se poate spune ca este un dezastru national, romanii, la ora actuala si-au pierdut identitatea, istoria, cultura, mai ales prin imprumuturi de la alte natii care inlocuiesc, fara voia lor, valorile proprii ale poporului roman; romanii s-au deznationalizat, unii, fiind in strainatate nici nu mai recunosc ca sunt romani, le este rusine sa vorbeasca despre tara lor, datorita in mare parte de proasta conducere a tarii de pete 30 de ani!

  Romanii au nevoie neaparat de o conducere spre a readuce natiunea la valorile ei nationale si culturale, astfel va disparea, incet, incet, ca natiune, indeplinid si visul altor natii, mai ales vecine!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.