Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, l-a acuzat joi pe opozantul Aleksei Navalnîi că lucrează pentru servicii secrete occidentale şi a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin "i-a salvat acestuia viaţa" şi nu a orchestrat otrăvirea lui, informează AFP.
"Navalnîi nu are nicio ruşine, este un scelerat. Putin i-a salvat viaţa", a subliniat într-un comunicat Viaceslav Volodin, după ce opozantul l-a acuzat pe preşedintele rus că s-ar afla în spatele otrăvirii sale. "Este clar că Navalnîi lucrează pentru serviciile speciale şi pentru autorităţile unor ţări occidentale", a adăugat oficialul rus.
Volodin nu a precizat în ce fel i-a salvat preşedintele rus viaţa lui Navalnîi.
La sfârşitul lui august, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut foarte rău în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din Siberia la Moscova şi a fost internat de urgenţă în oraşul siberian Omsk. Medicii de acolo au declarat că nu au găsit urme de otrăvire a lui Navalnîi, evocând în schimb posibile cauze medicale naturale. După câteva zile, după dispute aprinse între familia lui şi personalul medical din Omsk, Navalnîi a fost transferat în Germania, unde au fost descoperite urme ale agentului neurotoxic de tip Noviciok în corpul său.
Kremlinul a declarat că nu a avut niciun rol în transferul medical al opozantului la Berlin, însă mai multe mass-media ruse au afirmat că acest transfer a fost posibil doar printr-o intervenţie din partea preşedinţiei ruse.

Citit 393 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.