Preşedintele Dumei de Stat, ieşire isterică la adresa lui Navalnîi

Preşedintele Dumei de Stat, ieşire isterică la adresa lui Navalnîi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, l-a acuzat joi pe opozantul Aleksei Navalnîi că lucrează pentru servicii secrete occidentale şi a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin "i-a salvat acestuia viaţa" şi nu a orchestrat otrăvirea lui, informează AFP.

"Navalnîi nu are nicio ruşine, este un scelerat. Putin i-a salvat viaţa", a subliniat într-un comunicat Viaceslav Volodin, după ce opozantul l-a acuzat pe preşedintele rus că s-ar afla în spatele otrăvirii sale. "Este clar că Navalnîi lucrează pentru serviciile speciale şi pentru autorităţile unor ţări occidentale", a adăugat oficialul rus.

Volodin nu a precizat în ce fel i-a salvat preşedintele rus viaţa lui Navalnîi.

La sfârşitul lui august, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut foarte rău în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din Siberia la Moscova şi a fost internat de urgenţă în oraşul siberian Omsk. Medicii de acolo au declarat că nu au găsit urme de otrăvire a lui Navalnîi, evocând în schimb posibile cauze medicale naturale. După câteva zile, după dispute aprinse între familia lui şi personalul medical din Omsk, Navalnîi a fost transferat în Germania, unde au fost descoperite urme ale agentului neurotoxic de tip Noviciok în corpul său.

Kremlinul a declarat că nu a avut niciun rol în transferul medical al opozantului la Berlin, însă mai multe mass-media ruse au afirmat că acest transfer a fost posibil doar printr-o intervenţie din partea preşedinţiei ruse.

Citit 613 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.