Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Submarinul nuclear USS Georgia a tranzitat strâmtoarea Ormuz, însoțit de două nave de război, a declarat Marina Statelor Unite, într-un neobișnuit anunț public despre mișcările unui submarin nuclear, relatează CNN citat de Mediafax. "Submarinul cu rachete ghidate din clasa Ohio USS Georgia (SSGN 729), împreună cu crucișătoarele cu rachete ghidate USS Port Royal (CG 73) și USS Philippine Sea (CG 58), au tranzitat strâmtoarea Ormuz intrând în Golful Arabic", a anunţat Marina.
Intrarea navelor în zonă are loc pe fondul tensiunilor sporite cu Iranul, secretarul de stat Mike Pompeo acuzând milițiile susținute de iranieni pentru atacul cu rachete asupra împrejurimilor ambasadei SUA din Bagdad, de duminică. Totodată, unii oficiali americani și-au exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea folosi aniversarea uciderii generalului Qasem Solemani pentru un atac asupra SUA.
Marina SUA comunică rar despre mișcarea submarinelor sale, dar anunțul de luni a inclus și detalii despre capacitățile navei, inclusiv "de a transporta până la 154 de rachete de croazieră Tomahawk". Remintim că opt rachete au fost lansate duminică în Bagdad, provocând pagube clădirilor și mașinilor dintr-o zonă rezidențială din apropierea ambasadei SUA. Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit.
Totuși, armata irakiană a anunțat că un soldat al său a fost rănit atunci când o rachetă a lovit zona unui punct de control.
"Statele Unite condamnă cu tărie ultimul atac al milițiilor susținute de Iran asupra Zonei Internaționale din Bagdad", a declarat Pompeo, duminică. "Le dorim celor răniți o recuperare rapidă", a adăugat secretarul de stat.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al ministrului iranian de externe, Saeed Khatibzadeh, a condamnat cu fermitate declarația lui Pompeo, spunând că și ambasada Iranului este situată în Zona Internațională.

Citit 720 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.