Potențial succesor al Angelei Merkel

Potențial succesor al Angelei Merkel
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O majoritate a liderilor Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU, de guvernământ) îl susţin pe Armin Laschet pentru a candida din partea blocului conservatorilor la succesiunea cancelarului Angela Merkel, în perspectiva alegerilor legislative din septembrie, a declarat luni premierul din landul Hesse, Volker Bouffier, în finalul unei reuniuni cu uşile închise a conducerii partidului, transmite dpa. Bouffier a precizat că nu va fi luată luni decizia finală cu privire la candidatul formaţiunii.

Rivalul lui Laschet la această nominalizare este Markus Soeder, liderul Uniunii Creştin Sociale (CSU), "aripa" din Bavaria a CDU, care se bucură de o mai mare popularitate.

Membrii comitetului executiv al CDU consideră că Laschet are "abilitatea de a reuni opinii, de a dezvolta o poziţie şi de a o reprezenta în mod constant”.

Armin Laschet (60 de ani), premierul celui mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia, are astfel mari şanse de a-i reprezenta pe conservatori în alegerile legislative şi deci de a-i succeda Angelei Merkel, aflată la putere de 16 ani şi care a afirmat că nu va mai candida.

Citit 465 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 19:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.