Referendum privind universitatea chineză

Referendum privind universitatea chineză
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul ungar Viktor Orban a confirmat joi că va fi organizat un referendum referitor la planificata înfiinţare la Budapesta a unei filiale a Universităţii Fudan din Shanghai, proiect care a provocat ample proteste la finalul săptămânii trecute, relatează Reuters.

Proiectul este controversat, având în vedere că, deşi Universitatea Fudan din Shanghai este considerată una de elită la nivel mondial, ea se află sub controlul partidului comunist chinez. Criticii proiectului se tem că, prin viitoarea instituţie de învăţământ superior, Beijingul îşi va promova viziunea autoritaristă şi pe teritoriul Ungariei.

La finalul lunii aprilie, Ministerul Inovaţiei ungar a semnat cu Universitatea Fudan un acord ce prevede că viitoarea filială a Universitate Fudan va primi la Budapesta între 6.000 şi 8.000 de studenţi, într-un campus care se va întinde pe 50 de hectare.

În urmă cu doi ani, premierul ungar a obligat Universitatea Central-Europeană, fondată de miliardarul american de origine maghiară George Soros, să-şi închidă activităţile de la Budapesta.

Citit 456 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 01:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.