Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

ALDE își reafirmă statutul de partid care apără micii întreprinzători, iar prin deciziile pe care le ia vine în sprijinul IMM-urilor. Introducerea obligativității caselor electronice de marcat reprezintă o schimbare care îi afectează pe toți agenții economici. Dacă în cazul acestora, ei trebuie să se conformeze la rigorile OUG 44/2018, același lucru trebuie să fie făcut și de statul român. Adică, statul trebuie să le asigure infrastructura computerizată necesară pentru aceste case de marcat.

În acest sens, ALDE solicită Guvernului să prelungească termenul prin care s-a instituit obligativitatea pentru IMM-uri a înlocuirii caselor de marcat cu rolă jurnal, cu aparate de marcat cu jurnal electronic AMEF, până la data când MFP/ANAF vor fi dotate tehnic și logistic (infrastructură IT / comunicații alocate, capacitate de analiză / prelucrare a datelor; personal de specialitate). Este o măsură corectă față de reprezentanții IMM-urilor, un ajutor pe care îl acordăm acestora.

Consider că este decizia cea mai bună în ceea ce privește implementarea acestei legi și reprezintă, totodată, un răgaz și pentru întreprinderile mici și mijlocii pentru a se conforma cerințelor din OUG 44/2018.

(P)

 

 

Citit 3285 ori Ultima modificare Vineri, 28 Septembrie 2018 13:34