ANUNȚ CONSILIUL JUDEȚEAN GALAȚI

ANUNȚ CONSILIUL JUDEȚEAN GALAȚI

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Judeţean Galaţi anunță începerea lucrărilor de execuție în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan (DJ 251)”, cod SMIS 117826, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a proiectului este de 68.268.649,74 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 66.903.276,75 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază prin reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane din drumul judeţean DJ 251, situate între localităţile Matca - Cudalbi şi Schela - Smârdan, în vederea asigurării conectivității la rețeaua TEN-T, perioada de implementare a proiectului fiind de 38 luni, respectiv de la data de 03.07.2017 până la data de 02.09.2020.

În cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport regional între localitățile Matca – Valea Mărului – Cudalbi – Slobozia Conachi – Smârdan a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a fost predat amplasamentul, perioada de execuţie fiind de 24 de luni, începând cu data de 10.12.2018. Astfel, se vor reabilita şi moderniza 28 km de drum judeţean ce vor cuprinde inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri, amenajare piste pentru biciclişti și stații de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 251 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean 251 va căpăta integral un profil modernizat, fapt ce va oferi un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi va conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Manuela Panaitescu, manager de proiect, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Regională, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon/fax: 0236 413 031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 7271 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2018 10:48