Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL POCU/390/5/1/123303

Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL POCU/390/5/1/123303
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 25.09.2018- 31.10.2023 Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL va desfășura proiectul „Sprijin pentru funcționarea STRATEGAL”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Componenta 1- Sprijin pentru funcționarea grupurilor de acțiune locală pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locală la nivelul orașelor cu peste 20.000 locuitori” Etapa a III-a mecanismului DLRC – Regiuni mai puțin dezvoltate, Axa Prioritară 5 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC).

Valoare finanțare nerambursabilă: 1.744.683,23 lei

Beneficiar: Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă funcționarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) și animarea comunității în vederea implementării Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL), strategie care își propune reducerea până în anul 2023 a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată (ZUM) identificată, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL.

În municipiul Galați, activitatea STRATEGAL este orientată către zone cu populație aflată în risc de excluziune socială, astfel încât prin Strategia de Dezvoltare Locală dedicată acestor zone să se implementeze măsuri care să diminueze acțiunea factorilor ce generează sărăcie și excluziune socială.

Din punct de vedere administrativ, teritoriul SDL situat în municipiul Galați este amplasat înspre gurile de vărsare ale râurilor Siret (Sud) și Prut (Nord și Nord-Est) în fluviul Dunărea (Sud și Sud-Est), incluzând și Lacul Brateș (Nord).

Prin acest proiect se urmărește realizarea următoarelor activități principale:

  1. Asigurarea logisticii necesare funcționării optime a Grupului de Acțiune Locală
  2. Organizarea campaniei de animare și informare
  3. Implementarea efectivă a SDL
  4. Monitorizarea implementării SDL și a operațiunilor sprijinite, în conformitate cu cele asumate în Capitolul 7 al Strategiei de Dezvoltare Locală

Date de contact:

Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL

Manager de proiect: Râpă Ramona Mihaela

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.                                                      

Pagina web: www.strategal.ro

Citit 1770 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 13:18