Un lucru bun nu e un lucru ieftin. ”Cel mai mic preţ” a făcut cel mai mare rău

Un lucru bun nu e un lucru ieftin. ”Cel mai mic preţ” a făcut cel mai mare rău
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Din ce în ce mai mulţi români investesc în confortul lor, în instalaţii de încălzire şi centrale termice, în instalaţii de ventilaţie-climatizare etc., ceea ce e un lucru excelent. Din păcate însă, sunt destui cei care aleg să investească ghidându-se în primul rând după preţ şi neglijând aspectele foarte importante, cum ar fi materialele garantate de producător, marca echipamentului individual, calitatea, service-ul şi garanţia pentru produsul cumpărat. Laurenţiu-Mihail Moţoi, directorul companiei gălăţene Tehnoclima, ne sfătuieşte ca, înainte de cumpărarea unui astfel de echipament,  să facem o documentare serioasă privind toate aceste aspecte şi să citim cu atenţie „reviewurile” de pe site-urile de vânzări, pentru a nu avea vreun şoc atunci când „aerul condiţionat”, de exemplu, îţi iese din garanţie şi nu mai ai unde să-l repari.

Pentru gălăţeni, Tehnoclima înseamnă o firmă cu 20 de ani vechime pe piaţă, perioadă în care a instalat centrale de apartament şi echipamente de ventilaţie şi climatizare pentru mii de apartamente, în clinici şi grădiniţe, a pus instalaţii de stins incendii în mall-uri şi depozite. Tehnoclima este firma care a lucrat, printre altele, la sediul ANAF, la ISU Galați, la RAR Galați, la clinica Dental și hotelul Magnus. În ţară, Tehnoclima a lucrat la Bucureşti, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Cluj, Piteşti, Craiova, Braşov, Suceava, Iaşi, Bacău, Constanţa. Palmaresul naţional de lucrări al firmei gălăţene este cu atât mai remarcabil cu cât, în ceea ce-i priveşte pe dezvoltatorii privaţi, aceştia iau în calcul foarte serios „recomandările” date de lucrările anterioare.

„Am lucrat în oraşele mari din ţară timp de 20 de ani, până când situaţia economică din 2008-2010 a avut un efect total negativ, plus geniul care a putut să scornească reclama asta idioată cu „cel mai mic preţ din România”, care înseamnă şi cea mai proastă calitate. Toată lumea caută cel mai mic preţ, fără să ştie de calitate, de garanţie, de numele firmei care execută lucrarea, de nimic. Vine o persoană şi încerci să-i spui de o firmă veche de 100 de ani, cum este Saunier Duval, locul 3 din Europa, şi el întreabă care e cel mai mic preţ. Nu-l interesează cine produce echipamentul, unde îl produce, ce garanţie are. Părerea mea este că „cel mai mic preţ” a făcut cel mai mare rău. Până şi licitaţiile făcute de statul român sunt cu cel mai mic preţ. Nu poţi să ai calitate la autostradă, la construcţii, dacă ai cel mai mic preţ”, spune Laurenţiu-Mihail Moţoi, directorul companiei gălăţene Tehnoclima.  

Cel mai vechi dealer de centrale Saunier Duval din România, Tehnoclima se adresează în egală măsură şi firmelor, şi persoanelor fizice. Directorul Laurenţiu-Mihail Moţoi recomandă să se evite cumpărarea unor echipamente „no name” care sunt vândute ieftin dar pentru care nu găseşti service autorizat după ce ies din garanţie şi care „ de banii ăia te ţin”. Service-ul este extraordinar de important, de exemplu, în cazul aparatelor de aer condiţionat, care dezvoltă, vara, în timpul funcţionării pe rece, o serie de bacterii, ca un mucegai, pe partea interioară. „Dacă ştergi aparatul de praf pe dinafară, nu rezolvi problema. Poate vă amintiţi de cazul în care chiar echipa de gimnastică a Chinei s-a îmbolnăvit din cauza bacteriilor din instalaţia de climatizare care s-au dezvoltat. Dar ăsta e un caz extrem”, spune directorul Tehnoclima.

„Noi suntem cei mai vechi dealeri de centrale Saunier Duval din România, asigurăm şi piese de schimb, am avut echipe de intervenţie şi pe perioada sărbătorilor, pentru că nu poţi să-l laşi pe om în frig o săptămână sau mai mult, cât a fost perioada zilelor libere. Avem şi un număr de un telefon la care clienţii noştri pot suna pentru intervenţie, pentru ca ei să beneficieze de confort tot timpul şi să vadă din partea noastră un maxim de respect. În concluzie, suntem mai scumpi, dar fără probleme”, a încheiat Laurenţiu-Mihail Moţoi, directorul Tehnoclima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(P)

 

 

Citit 5912 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 09:53