Când încep înscrierile la clasa pregătitoare

Când încep înscrierile la clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Înscrierile la clasa pregătitoare 2021 încep pe 29 martie și au loc până pe 28 aprilie, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial. În această perioadă, părinții vor completa, depune sau transmite online cererile-tip de înscriere. Părinții nu vor putea alege nici anul acesta o anumită învățătoare din școala în care își înscriu copiii.

Concret, elevii vor fi repartizați aleatoriu în clasele pregătitoare, fie în ordinea alfabetică a numelor copiilor, fie prin tragere la sorți. Sunt eliminate, astfel, situațiile de clase în care foarte mulți părinți încearcă să își înscrie copiii, precum și segregarea copiilor. Sorin Cîmpeanu a menținut astfel, în metodologie, regula introdusă în premieră la nivel național de fostul ministru Monica Anisie.

O noutate față de anii trecuți este faptul că evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.

Citit 3300 ori Ultima modificare Luni, 15 Martie 2021 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.