5 idei ca să-ți revitalizezi bucătăria veche

5 idei ca să-ți revitalizezi bucătăria veche
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Atunci când te muți în casă nouă, îți amenajezi fiecare încăpere pe placul tău. Însă dacă ai moștenit un apartament sau stai deja de mulți ani în el și nu ai făcut mari renovări, iată câteva idei care te vor ajuta să-ți împrospătezi vizual spațiul în care locuiești.

Cei mai mulți oameni dau o importanță deosebită livingului sau camerei de zi, unde își petrec cea mai mare parte din timp. Astfel, modificările apar, de obicei, în această zonă. Însă și celelalte camere sunt la fel de importante. Dormitoarele, baia și bucătăria au nevoie de un update, din când în când.

Bucătăria este un spațiu util unde, de asemenea, oamenii își petrec destul de mult timp. Unii doar pentru a pregăti hrana, alții chiar și pentru a mânca sau a socializa acolo. Motive suficient de bune pentru a te preocupa de aspectul bucătăriei. Iată cum îi poți împrospăta aspectul, fără să faci renovări masive și să investești foarte mult.

Schimbă câteva piese principale

Piesele mari, utile, sunt cele care guvernează acest spațiu. Poți începe prin a înlocui o parte din ele, fie care s-au deteriorat, fie doar pentru a schimba stilul. De exemplu, poți comanda de la Emag o chiuveta bucatarie din granit bej, albă sau neagră, care va da un accent modern spațiului tău. De asemenea, poți înlocui aragazul cu o plită electrică sau pe inducție, pentru a obține același efect actual.

Înlocuiește ușile și sertarele mobilierului

Fie că recondiționezi ușile vechi ale mobilierului, fie că faci altele noi, pe comandă, folosește-te de acest truc pentru a da o nouă imagine bucătăriei tale. Poți opta pentru uși din geam sablat sau din sticlă neagră lucioasă, pentru un aer glamour. De asemenea, poți lăsa rafturi la vedere pentru a așeza căni colorate sau electrocasnice mici cu un design deosebit.

Vopsește totul în culori deschise

Vopsește un perete în alb sau folosește un tapet deschis la culoare pe anumite porțiuni. Culorile deschise dau luminozitate spațiului și îl fac să pară mai mare. De asemenea, acestea reflectă lumina și ascund imperfecțiunile din mobilier, precum zgârieturi sau pete. Poți folosi același truc pentru a vopsi anumite părți ale mobilierului.

Înlocuiește corpurile vechi de iluminat

Corpurile de iluminat stil candelabru vor schimba radical atmosfera din bucătărie. Poți face un mix de elemente luminoase, pentru a crea diverse efecte de lumină și a da personalitate acestei încăperi.

Folosește elemente de artă

Dacă te gândești bine, și bucătăria este un spațiu pentru artă…artă culinară. Merită să investești în câteva piese de artă pentru a decora această încăpere și pentru a-i da un aer mai sofisticat. Poți opta pentru un tablou mare în 3D, care va crea impresia de spațiu.

Înlocuiește elemente mici vechi, precum un bol pentru fructe, o cană fierbător, un sandwich-maker cu unele noi și vei avea o bucătărie actualizată prin detalii.

P

Citit 2162 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 11:45